-
Rapid Infusion
Tillbehör
för användning
av iSi Rapid Infusion -
Värmeskydd
För iSi gräddsifon
-
iSi's recept app
för smartphones och surfplattorGratis nedladdning i
App Store
&
Google Play Store
Skapa. Nytt. Smaka.
Historia
iSi är en österrikisk institution som idag är representerat i mer än 80 länder runt om i världen.
Se merInspirerande mat
Vårt uppdrag är att upptäcka nya saker. Följ outforskade vägar och öppna upp för nya möjligheter
Se mer50 år med iSi
14e maj 1964, lades grunden för varumärket och logotypen för dagens iSi Group
Sedan dess har innovationskraft och forskning varit framgångsfaktorerna bakom vår internationella marknadsledarskap inom trycksatta gassystem. Idag är ISI Group närvarande över hela världen med tillverkning och försäljning, som säljer produkter till mer än 80 länder. Vi erbjuder kundanpassade lösningar för alla tillämpningar där kompakt energi krävs i form av trycksatta gas- laddare.
Dr. Christian C. Pochtler
Ordförande & VD
Historia
ISI började som Karl Fischer-Pochtler GmbH. I början av 1900-talet, producerar de redan de första soda maskinerna under företagsnamnet Carl Pochtler AG. CO2-laddare som används för framställning av sodavatten och N2O laddare för att skapa grädde, soppor, såser och skum utgör kärnprodukten i företagets kulinariska division.
Företaget är fortfarande familjeägt: Christian C. Pochtler är en direkt ättling till Fischer-Pochtler familjen. Han har framgångsrikt lett företaget in i 20-hundratalet med en innovativ affärsstrategi.
1865 - 1881
Hur det hela började
Carl Pochtler, född 1840, är officiellt registrerad som en svarvare och producent av kirurgiska sprutor och mekaniska instrument 1867. Vid denna tid började han också producera sifoner.
"Chirurgische Spritzen-Sodawasser-Apparate und Syphon-Fabrik Carl Pochtler" tillverkar ett brett utbud av produkter. Företaget får flera utmärkelser på mässor och världsutställningar.
År 1878, ansöker Carl Pochtler om sitt första patent (Pfropfenhahn).
År 1881 flyttade företaget till Kaiserstraße 87, i Wiens 7: e kommundel. Företagets huvudkontor ligger kvar på detta centrala läge fram till 1975.
1887 - 1922
Första etappen av Stora förändringar
Efter Carl Pochtlers död 1887, registreras hans dotter, Rosa Fischer-Pochtler, som ägare av företaget.
År 1906, tar Carl Fischer, make till Rosa Fischer-Pochtler, över ledningen av företaget.
Carl Fischer-Pochtler son, Alfred, blir vd 1916. Företaget har drygt 80 anställda vid det här laget.
1922
Företaget byter sin rättsliga ställning till ett aktiebolag och byter namn Sodawassermaschinen-, Siphons- & Metall Carl Pochtler AG
1923 – 1930
Olika dotterbolag grundades i Tjeckoslovakien, Rumänien och Jugoslavien.
1940 – 1954
Krigsturbulensen och efterkrigsstiden
Bolaget tvingas lösas upp 1940 på grund av kriget, men 1951 öppnar det sina dörrar igen för att återuppta produktionen av sifoner och
CO2-laddare för hushållsbruk. Efter döden av Alfred Fischer-Pochtler 1954, så tar hans dotter, Marietta Fischer-Pochtler, över hans
aktier och företagsledningen tillsammans med sin man Hannes.
1959 - nutid
Träder in på internationell export- mark och tillväxten blir ett faktum
År 1959 Heimsyphon Karl Hinz und Co. Ges.m.b.H. grundas.
År 1964, förvärvar företaget Karl Fischer-Pochtler Ges.mbH 100% av aktierna i bolaget Heimsyphon Karl Hinz und Co. Ges.mbH
och döper om det till ISI Metall Ges.m.b.H. Detta lägger grunden för ISI koncernens nuvarande varumärke och logotyp.
År 1966-de första ISI engångsladdarna till soda vatten och vispgrädde lanseras på den österrikiska marknaden. Sedan startar
exporten av varor till olika länder, både europeiska och icke-europeiska.
År 1975 flyttas produktion och administration till en ny fabrik i Kürschnergasse 4 i Wiens 21: kommundel. Denna plats har expanderat under
de senaste decennierna och förblir det nuvarande huvudkontoret för hela Isi-koncernen.
År 1978 - Christian C. Pochtler (femte generationen ättling till Carl Pochtler) fastställer Isi Sifon of America Inc. (numera Isi North America Inc.)
År 1984 tar han över alla bolagets aktier och ledning och etablerar Fischer-Pochtler Holding Ges.mbH (nu Pochtler Industrie AG). Han tar också över Isi GmbH.
1990 - 2000
Ferran Adrià s espuma matlagning teknik revolutionerar användningen av iSi gräddsifoner.
År 1990, är företaget Heimsyphon (tidigare Heimsyphon Karl Hinz, ett dotterbolag till BOC) förvärvats. Den industriella cylinder sektorn utökas för att bilda den andra pelaren i bolaget.
År 1994 är världens största högteknologiska fyllningscentrum för laddare för ISI: s Culinary divisionen uppdrag och en fabrik för cylindrar för Komponenter sektorn byggs vid Kürschnergasse platsen.
År 1995 ISI Airbag GmbH, hörnstenen i den tredje näringslivet, ISI Automotive, grundas. År 2000 flyttar ISI Airbag GmbH till den nya platsen på Scheydgasse i Wien, den nuvarande huvudkontor Isi Automotive Austria GmbH och Isi Automotive Holding GmbH.
2009 - 2012
Isi Automotive övertar Airbag Business
Under fordonskrisen tar Isi Automotive över Delphis europeiska airbag verksamhet. Isi Automotive Berlin GmbH blir design och utvecklingscentrum för Automotive Group
Isi Automotive Hungary Kft. expanderar in i textilmarknaden, och senare även modulmarknaden.
Isi Automotive (Thailand) Ltd. startar produktionen för väskor.
ISI stärker sina tre divisioner; kulinariska, Komponenter och Automotive, genom innovation och specialisering samt genom internationalisering via egna dotterbolag.
Inspirerande mat
Vi är på väg att upptäcka nya trender. Följa outforskade stigar och öppna nya möjligheter.
Vi vill inspirera till nya trender. Att omtolka smaken av mat; ovanlig och stark. Att upptäcka vilka rätter om är inne och trendiga. För att skapa nya vägar och hitta nya kulinariska möjligheter.
På ISI är vi alltid på jakt efter nya idéer för att förena mångfald, pålitlighet och kreativitet. Det är så vi tänker. För 50 år framöver. ISI ansluter funktionalitet, design och innovation i alla våra produkter.
Vi vill berika gastronomi. Både hemma och på professionella kök. När nyfikenhet har inspirerats börjar kreativitet att arbeta. Vi behöver alla inspiration.
Vårt uppdrag är att upptäcka nya saker. Följa outforskade stigar och öppna nya möjligheter.
iSi inspirerande mat.
iSi systemet
iSi patroner och gräddsifoner har utvecklats till ett system.
Deras tekniska detaljer är därför utformade för att fungera perfekt tillsammans. Denna funktionella prestation kontrolleras ständigt med säkerhetsrelaterade tester och kvalitetsbedömningar. Den perfekta funktionen på din Isi Whipper kan endast garanteras om man enbart använder ISI patroner!
Kombinera inte delar från din Isi gräddsifon med delar från andra tillverkare eftersom vi inte kan ge en garanti för dem. ISI loggan är markerader på locket och på patronhållaren. ISI flaskorna är märkta på botten. Om du har detta i åtanke kan ingenting stå i vägen för att uppnå ett perfekt kulinarisk resultat.
Högteknologiskt inifrån och ut
Tusentals ISI mixers och sifoner används i kök runt om i världen varje dag. Men vad exakt är det som händer inne i flaskorna?
Inget skum utan gas
Lustgas (N2O) löses oftast mycket bättre i fett än i vatten vilket innebär att vätskor med högt fettinnehåll genererar ett mycket
bättre skum i en sifon än vätskor med lågt fettinnehåll. Emellertid kan fettfria vätskor skummas med användning av ett bindemedel. Ursprungligen
cream sifoner har utvecklats för tillverkning av vispgrädde, som är en idealisk vätska att lufta, på grund av sin höga fetthalt.
Skum tar form…
I en ISI gräddisfon så släpps den lösliga gasen (vanligtvis dikväveoxid, även känd som N2O, inneslutna i ISI Cream Laddare) ut i den
vätska som skall skummas med hjälp av tryck. Vätskan frigörs genom detta tryck i sifonen genom spetsen, vilket gör att den lösta gasen expanderar
och vätskan blir till skum - en läcker Espuma skapas! ISI mixer är tekniskt fulländat och är lämpliga för beredning av Espumas, plockmat, varma
och kalla såser, skummade krämiga soppor, samt vispgrädde och efterrätter. The Whipper flaskor och lock är tillverkade av högkvalitativt rostfritt
stål, perfekt anpassade för professionell användning i gourmetkök världen över.
Grunden till det kreativa köket.
Produkter
-
-
Thermo Whip
iSi gräddsifoner -
Thermo XPress Whip
iSi gräddsifoner -
Cream Profi Whip
iSi gräddsifoner -
Stainless Steel Soda Siphon
iSi sodasifoner -
Cream Chargers
iSi patroner -
Soda Chargers
iSi patroner -
Funnel & Sieve
iSi tillbehör -
Decorator Tips
iSi tillbehör -
Injector Tips
iSi tillbehör -
Stainless Steel Tips
iSi tillbehör -
Värmeskydd
iSi tillbehör -
Rapid Infusion
iSi tillbehör
Prenumerera
Vill du bli en "ISI insider"? Anmäl dig till vårt ISI nyhetsbrev fyllt med inspirerande tips & tricks, recept och mycket mer!
Recept
Låt oss få inspirera dig med iSi recept.
Vi är kreativa experter
Upptäck de oändliga möjligheterna med kulinariska läckerheter: kalla eller varma, söta eller salta - inspirerande skapelser ur bara några ingredienser. Vi önskar er all framgång med ISI recept databasen.
Innovativ och mångsidig - precis som de allra bästa mat.
Videoklipp
Tillämpningen av iSi Gourmet Whip.
Vanliga frågor
Garanterad kvalitet
iSi gräddsifoner
iSi sodasifoner
Reparationer och reservdelar
Den globala kulinariska ambassadören
Douglas r.spiik - Kulinarisk ambassadör för iSi Sverige
Den reviderade kocken och instruktören är invald i World master chef society och erkänd matkreatör inom Modern medveten gastronomi / molecylär gastronomi. Douglas r. spiik är medlem i Culinary team west of sweden sedan 2005 och har deltagit i Matlagnings VM samt matlagnings OS med ett blänkande Guld medalj nu senast i Mat VM 2014.
´Min passion är modern medveten gastronomi, att förstå råvarans perfektion i sig själv och dess egenskaper, skapa nya sätt och implementera nya tekniker mer iSi är min största passion och drivkraft.
Det är mycket viktigt för mig att ge dig den professionella hanteringen av iSi enheter närmare, skapa en förståelse för hur saker och ting fungerar och inspirera.
Det finns så många mer tekniker att utforska och lära sig förutom vispad grädde i sifon.
Jag vill bygga upp en förståelse för Varför vi gör som vi gör och inte bara för så är vi lärda likväl för professionella kockar som entusiastiska amatör kockar. Därför kommer jag att ge er här värdefulla tips och tricks, läckra recept och inspirerande tekniker så vi kan skapa mer.
Ha kul i köket, låt inget stoppa er
Lycka till
Douglas r.spiik